ПРОМИСЛОВА ФЛЮОРИТОВА МІНЕРАЛІЗАЦІЯ УКРАЇНИ У ЗВ'ЯЗКУ З ТЕКТОНО-МАГМАТИЧНОЮ АКТИВІЗАЦІЄЮ - КУРИЛО, М.М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Наведено геологічну характеристику промислових родовищ і проявів плавикового шпату основних флюоритоносних регіонів України. Розглянуто характерні геологічні особливості їх, закономірності розміщення та локалізації у специфічних структурно-тектонічних зонах.