САМОРОДНОМІДНЕ РУДОУТВОРЕННЯ НА ЕТАПАХ РИФЕЙ-ВЕНДСЬКОГО РИФТОГЕНЕЗУ - ДЕРЕВСЬКА, К.І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Формування самородномідної рудоутворюючої системи носило складний характер – вона зазнавала змін на різних стадіях рифей-вендського рифтогенезу. Відповідно до цього відбувалися зміни морфології рудних утворень – від вкраплених самородномідних автометасоматичних і "парагідротермальних" до вкраплено-прожилкових сульфідномідних гідротермальних.