ДО ПИТАННЯ ПРО ЗВ'ЯЗОК ЕВОЛЮЦІЇ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ ДЕЯКИХ ГРАНІТОЇДІВ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОГО РАЙОНУ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА З ЇХНЬОЮ ПОТЕНЦІЙНОЮ РУДОНОСНІСТЮ - МИХАЙЛІЧЕНКО, О.М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
На основі петрохімічних критеріїв зруденіння проаналізовано потенційну рудоносність інтрузивних гранітоїдів чарнокіт-гранітової стадії гранітоутворення Північно-Західного району УЩ. Продемонстровано зв'язок еволюції хімічного складу гранітоїдних утворень з їхньою потенційною рудоносністю.