ВОЛЬФРАМОВА МІНЕРАЛІЗАЦІЯ В ОБЛАСТЯХ ДОКЕМБРІЙСЬКО-РАННЬОФАНЕРОЗОЙСЬКОЇ ТЕКТОНО-МАГМАТИЧНОЇ АКТИВІЗАЦІЇ - ІВАНОВ, В.M.; КОЗАР, M.А.; ГУРСЬКИЙ, Д.С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто особливості прояву тектоно-магматичної активізації та пов'язаної з нею вольфрамової мінералізації на Східноєвропейській, Південно-Американській, Африканській, Австралійській та Індостанській платформах. Охарактеризовано основні генетичні і мінеральні типи вольфрамових руд та деякі найбільш відомі родовища, що локалізовані в межах згаданих кратонів. Звернено увагу на деякі принципові особливості давнього вольфрамового зруденіння та певну перспективність активізованих областей Українського щита на цей метал.