РОЗПОДІЛ ТЕМПЕРАТУРИ В ЗЕМНІЙ КОРІ СУЧАСНИХ І ДОКЕМБРІЙСЬКИХ АКТИВНИХ РЕГІОНІВ - ГОРДІЄНКО, В.В.; ГОРДІЄНКО, І.В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Температурний режим надр у докембрії й сучасний режим не мають суттєвих розбіжностей. Активізація відбувається при температурах, що мають розбіжності лише в наслідок особливостей розвитку тектонічних блоків.