СТАН ТА ПРОБЛЕМИ ГЕОЛОГІЧНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ - ГУРСЬКИЙ, Д.С.; КАЛІНІН, В.І.; ГЕЙЧЕНКО, М.В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розвиток геологічної галузі з метою вивчення і максимально ефективного використання надр, пошуки і розвідка новихродовищ корисних копалин – одні зі складових стратегічного напряму внутрішньої державної політики України. В останнєдесятиліття посилено геологорозвідувальні роботи на нетрадиційні для країни корисні копалини (мідь, свинець, цинк,молібден, ванадій, золото, рідкісні метали тощо). Розроблена загальнодержавна програма розвитку мінерально-сировинноїбази України до 2010 р., спрямована на розвиток пріоритетних напрямів геологічних досліджень з метою забезпечення на-родного господарства України гостродефіцитними видами власної мінеральної сировини. Геологічна галузь зацікавлена впідготовці висококласних фахівців.