ЗНАЧЕННЯ ВЕНДСЬКОЇ БІОТИ ОПОРНОГО РОЗРІЗУ ПОДІЛЛЯ ДЛЯ РОЗРОБКИ ЗАГАЛЬНОЇ ШКАЛИ РОЗЧЛЕНУВАННЯ ВЕНДУ - МЄНАСОВА, А. Ш. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Йдеться про обґрунтування границь вендської системи, опис і аналіз фауни та флори, що існували в могилівській та канилівькій часи; про претендентів на роль еталону вендської системи, аналіз недоліків кожного з них. Пропонується розглянути переваги розрізу венду Подільського Придністров'я в якості гіпостратотипового.