МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД ПРОДУКТИВНОЇ ТОВЩІ ЖЕЖЕЛІВСЬКОГО КАОЛІНОВОГО РОДОВИЩА - ПРИХОДЬКО, В. К.; ШЕВЧЕНКО, В. І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Висвітлено питання мінерального складу каолінових покладів за різними вихідними породами. Аналізується зональність кори вивітрювання та особливості заміщення новоутвореннями первинних мінералів.