ВПЛИВ ГІДРОМОРФНИХ ПРОЦЕСІВ НА МІКРОАГРЕГАТНИЙ І ГРАНУЛОМЕТРИЧНИЙ СКЛАД ЛЕСОВИХ ПОРІД - КОРНЄЄНКО, С. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
На основі детальних досліджень опорних ділянок розвитку западинних морфоскульптур (блюдець) на території Північно-Західного Причорномор'я одержані нові дані про склад та інженерно-геологічні властивості гідроморфних оглеєних порід у контурах блюдець порівняно із вміщуючим лесовим покривом. Отримані результати можна використовувати для прогнозування змін властивостей лесових порід при довготривалому зрошенні та техногенному підтопленні територій.