СИНЕРГЕТИКА ТЕКТОНІЧНОЇ ТЕЧІЇ ГІРСЬКИХ ПОРІД У ЗОНАХ РОЗЛОМІВ - ЛУКІЄНКО, О. І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто тектонічну течію гірських порід у зонах розломів як самоорганізуючий процес, що керується законами синергетики. Визначено основні риси цього процесу. Відзначено енергетичні фактори й механізми його здійснення.