ДОСЛІДЖЕННЯ ГЕОДИНАМІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ЗОНАХ АНОМАЛЬНОГО МАСОПЕРЕНОСУ - АЗІМОВ, О. Т.; БУБЛЯСЬ, В. М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За даними дистанційних аерокосмічних, геолого-геоморфологічних і геофізичних методів наведено результати дослідження геодинамічних процесів у межах западинних морфоскульптур (на прикладі території Чорнобильської Зони відчуження ЧЗВ). Дані морфоскульптури класифіковано за морфологічними типами. Простежено чіткий просторово-кореляційний зв'язок між виявленими ландшафтними та еманаційними аномаліями, неоднорідностями фізичних полів.