МЕТОДОЛОГІЧНІ ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ БАЗИ ДАНИХ ОСНОВНИХ ЛІТОТИПІВ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ СКЛАДУ ЗЕМНОЇ КОРИ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА СЕЙСМОГРАВІТАЦІЙНИМ МЕТОДОМ - ПРОДАЙВОДА, Г. Т.; ЗІНЧЕНКО, О. В.; КОЗІОНОВА, О. О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розроблено методологічні принципи формування бази даних основних літотипів північно-західної частини Українського щита для вирішення задачі глибинного картування асоціацій гірських порід за даними сейсмогравітаційного методу. Вuзначено основні літотипи регіону, з урахуванням їх відносної поширеності, та їх хімічний і мінералогічний склад. Проведено оцінку надійності кількісних перерахунків хімічного складу петрохімічним методом.