ПРОБЛЕМИ ГЕОФІЗИКИ ТА ФЛЮЇДОДИНАМІКИ БЛОКОВО-ІЄРАРХІЧНОЇ СТРУКТУРИ ЛІТОСФЕРИ - ПРОДАЙВОДА, Г.; БАЙСАРОВИЧ, І.; ПРОДАЙВОДА, Т. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто методологічні принципи геофізичної діагностики геодинаміки блоково-ієрархічної структури літосфери. Наголошено, що основним об'єктом геофізичної діагностики мають бути структурні рівні мезо- й мікрорівня та їх динамічний флюїдний режим. Розсіювання енергії в літосфері супроводжується руйнуванням однієї щільної упаковки блоків та формуванням нової щільної упаковки блоків.