ТЕЛУРИДИ В РУДОПРОЯВАХ ЗОЛОТО-АРСЕНОВОГО ТИПУ ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА - ГРІНЧЕНКО, О.; БОНДАРЕНКО, С.; СЬОМКА, В.; БОНДАРЕНКО, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2005)
Подано попередні дані щодо розповсюдження та особливостей формування телуридів у рудопроявах золотоарсенового типу західної частини Українського щита. За отриманими даними серед телуридів спостерігається майже повне домінування сполук із вісмутом. Була встановлена також певна мінералогічна зональність у розповсюдженні телуридів у межах західного та східного обрамлення магматичної системи Корсунь-Новомиргородський плутон – Новоукраїнський масив.