ГЕОЛОГІЧНА ШВИДКІСТЬ ОСАДКОНАГРОМАДЖЕННЯ - ГРИЦЕНКО, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Йдеться про висновки, які випливають з дослідження геологічної швидкості накопичення осадових утворень у рифейских, вендських і ранньопалеозойсьаких басейнах заходу України. Результати свідчать про суттєве зменшення геологічної швидкості осадконагромадження, що може бути підтвердженням тези про послаблення тектонічної активності із плином часу.