ΜΙΚΡΟΤΕΚТОНІЧНИЙ АНАЛІЗ ПОРФІРОПОДІБНИХ ГРАНІTIB ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА - ПАВЛОВ, Г.; ПАВЛОВА, О.; БУБНОВА, О.; ФІЛІПОВ, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За результатами мікротектонічного аналізу встановлено етапи структурно-тектонічної еволюції порфіроподібних гранітів Північно-Західного району Українського щита. Виділено й охарактеризовано мінеральні парагенезиси, що виникають на кожному із етапів їх постмагматичної переробки. Виявлено вплив гідротермально-метасоматичних інфільтруючих розчинів на мінеральний склад порід на всіх етапах тентогенезу.