АНАЛІТИЧНИЙ РОЗРАХУНОК АНОМАЛІЙ МАГНІТНОГО ПОЛЯ ВІД ПОКЛАДІВ НАФТИ І ГАЗУ - АЗІМОВ, О. Т. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Розглянуто функціональні вирази вертикальної складової магнітного поля Z для моделі горизонтального пласта. Для умов Керченського підняття Прикерченської ділянки шельфової зони Чорного моря у контексті синергетичної обробки/інтерпретації комплексу дистанційних і геолого-геофізичних даних аналітично розраховано аномальний ефект в магнітному полі від ідеалізованого нафтогазового покладу.