ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ ВЕЗ-ВПФ ТА ВЕЗ ДЛЯ ОЦІНКИ ФІЛЬТРАЦІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КАРБОНАТНИХ ПОРІД ВЕРХНЬОЇ КРЕЙДИ І ВИЯВЛЕННЯ ДІЛЯНОК КАРСТОУТВОРЕННЯ (НА ПРИКЛАДІ ДІЛЯНКИ ″РАФАЛОВСЬКА″) - ВИЖВА, С. А.; НУРМУХАМЕДОВ, В. Г.; КАЧАН, І. А.; РЕВА, М. В.; РАСОВСЬКИЙ, В. М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
За результатами параметричних вертикальних електричних зондувань фазовим методом викликаної поляризації (ВЕЗ-ВПФ) виявлені залежності поляризовності карбонатних порід верхньої крейди від їх фільтраційних властивостей та літологічного складу. Комплексне використання позірного опору та поляризовності дозволяє впевнено прогнозувати місця можливих карстоутворень, що виникають в результаті притоків та міграції агресивних техногенних вод.