ЕТАПИ ЗМІН ГЕОЛОГІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ РІЗНИХ ТИПІВ ПІДТОПЛЕНЬ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ - АКСЬОМ, О. С.; ЗАХАРІЙ, Н. В.; КОРЖНЕВ, М. М.; КОШЛЯКОВ, О. Є.; ЯКОВЛЄВ, О. Є. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
В статті розглянуто етапи змін геологічного середовища для різних типів підтоплень на території України. Аналізуються історичні етапи розвитку вказаних підтоплень, чинники виникнення та підходи щодо їх прогнозування.