ФАКТОРИ ЗАБРУДНЕННЯ ПІДЗЕМНИХ ВОД РАДІОНУКЛІДАМИ У ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ ВІДЧУЖЕННЯ - БУБЛЯСЬ, В. М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
В певних структурних елементах геологічного середовища, обумовлених взаємодією ендогенних і екзогенних факторів, виявлено підвищений масообмін. Значна частина вертикального водообміну проходить через аномальні зони цих елементів( так звані зони швидкої міграції або мікрогеодинамічні зони). І особливу масообмінну роль вони відіграють на рівнинних територіях, де швидкість поверхневого стоку має дуже незначні показники.