МОДЕЛЮВАННЯ РОЗПОДІЛІВ ПІДРАХУНКОВИХ ПАРАМЕТРІВ В ЗАДАЧІ ОЦІНКИ ЗАПАСІВ ВУГЛЕВОДНІВ МЕТОДОМ ВИПАДКОВИХ ВИПРОБУВАНЬ - ЖУКОВ, М. Н.; ДОВЖЕНКО, К. Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Описано метод генерації вибіркового розподілу параметра, що залежить від припущень про закон розподілу, прийнятний також при невеликих обсягах вибірок в задачі оцінки запасів покладів. Розглянуто випадок генерації розподілу параметра на основі експертних оцінок. Даний метод застосовується для підрахунку запасів вуглеводнів методом моделювання випадкових випробувань з представленням достовірності оцінки.