ВИЯВЛЕННЯ СЕЙСМІЧНОГО СИГНАЛУ З ДОПОМОГОЮ КОНТРОЛЬОВАНОЇ НЕЙРОННОЇ МЕРЕЖІ - ЛАЗАРЕНКО, М. А.; ГЕРАСИМЕНКО, О. А.; ОСТАПЧУК, Н. М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Прямоточна багатошарова контрольована мережа штучних нейронів пропонується для використання в якості класифікатора для розділяння сейсмічного потоку в автоматичному режимі на два класи: шум та нешум демонструється практичне застосування алгоритму для обробки однокомпонентних сейсмічних записів.