ПРИНЦИПИ АНАЛІЗУ ВОДНО-ГРАВІТАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ТА ЇХ ВПЛИВУ НА ФУНКЦІОНУВАННЯ ПРИРОДНО-ТЕХНОГЕННИХ СИСТЕМ У МЕЖАХ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ - ІВАНІК, О.; ЛІСОВА, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Визначено головні підходи до вивчення водно-гравітаційних процесів у межах Закакарпатської області, що полягають у дослідженні напружено-деформованого стану геологічного середовища. Проаналізовано головні фактории виникнення зсувних явищ та визначено параметри, що повинні враховуватись у розрахунково-аналітичниму модулі по аналізу водно-гравітаційних процесів та їх впливу на ПТС.