КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ ГЕОЛОГІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА ПРИКОРДОННИХ ТЕРИТОРІЙ - САНІНА, І. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Складна сучасна еколого-геологічна обстановка та складні і неоднорідні природні умовами і значне техногенне навантаження обумовили необхідність виконання оцінки екологічного стану геологічного середовища. Узагальнення великої кількості накопиченої інформації дали можливість визначити перелік задач та критерії оцінки екологічного стану геологічного середовища прикордонних територій. Аналіз фактографічних даних дозволило виконати оцінку екологічного стану геологічного середовища прикордонних територій. Виконані дослідження екологічного стану геологічного середовища території прикордонних областей дозволять визначити негативні зміни геологічного середовища і на сучасному рівні робити висновки про напрямки екологічного моніторингу геологічного середовища та розробляти рекомендації його удосконалення.