ДО ПИТАННЯ ЗАБРУДНЕННЯ ОТОЧУЮЧОГО СЕРЕДОВИЩА В ПРОЦЕСІ БУРІННЯ НАФТОВИХ ТА ГАЗОВИХ СВЕРДЛОВИН - КУРГАНСЬКИЙ, В. М.; ТІШАЄВ, І. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2006)
Розглянуті джерела забруднення природного середовища в процесі буріння свердловин на нафту та газ. Сформульовані основні задачі нафтогазової геоекології.