ВИКОРИСТАННЯ ФАКТОРНОГО АНАЛІЗУ ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ЗАБРУДНЕННЯ ПІДЗЕМНИХ ВОД - ЧОМКО, Д.; ЧОМКО, Ф. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Запропоновано новий спосіб визначення залежності формування хімічного складу підземних вод від різних природних (атмосферні опади, річки та ін.) і техногенних (будівництво, смітники тощо) факторів. Спосіб базується на використанні факторного аналізу. Застосування цього методу дозволяє не лише викривати джерела забруднення підземних вод, а й прогнозувати його розповсюдження. Метод випробувано за даними водозабору м. Новий Уренгой.