ОРГАНОГЕННІ СПОРУДИ КАРБОНУ ДОНЕЦЬКОГО БАСЕЙНУ ТА ДЕЯКІ ОСОБЛИВОСТІ ЇХ ФОРМУВАННЯ - Огар, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Описано різновікові органогенні споруди карбону Донецького басейну. Порівняно їх палеотектонічну позицію у Донецькому басейні та в деяких регіонах Європи і Північної Америки. Розглянуто дві основні моделі, які пояснюють виникнення та розвиток органогенних споруд у кам'яновугільному періоді.