МІКРОСКОПІЧНА БУДОВА СТІНКИ МУШЛІ ВИКОПНИХ VIVIPAROIDEA - Даценко, Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Вивчення будови стінки мушель викопних вівіпарусів (Mollusca, Gastropoda, Viviparoidea) показало, що співвідношення верств певної мікроструктури є специфічним для родів надродини. Елементний склад черепашки Viviparoidea різних родів має визначені відмінності; виявлено і визначено паттерн розподілу деяких компонентів у раковинах різних родів групи.