ФАКТОРИ ГРУНТОУТВОРЕННЯ. ЕВОЛЮЦІЯ НАУКОВОЇ ДУМКИ - Злобенко, Д. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2024)
Розглядається вплив факторів ґрунтоутворення на грунтоутворювальний процес в контексті дослідження цього питання В.В. Докучаєвим і наступними поколіннями грунтознавців.