РОЗВИТОК І ТРАНСФОРМАЦІЯ ЯРІВ І ЯРУЖНИХ СИСТЕМ НА ПРАВОБЕРЕЖЖІ ДНІПРА В КИЄВІ - Анацький, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто питання впливу міста на природні фізико-геологічні явища; окремо виділені ерозійно-гравітаційні процеси на правому березі Дніпра в Києві. Геолого-геоморфологічні умови території Києва сприятливі для такого роду процесів як річна ерозія, яроутворення, площинна ерозія, зсуви і. т. д. Особливий акцент зроблено на діяльності людини як на головному чиннику впливу на територію її проживання.