РОЛЬ ГІДРАВЛІЧНОЇ РОЗМІРНОСТІ ЧАСТИНОК В ФОРМУВАННІ СКЛАДУ ДОННИХ ВІДКЛАДІВ - Тюлєнєва, Н.; Кадурін, С.; Сучков, І.; Федорончук, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розраховано значення гідравлічної розмірності псамітової, алевритової, пелітової фракцій, а також деяких мінералів важкої фракції сучасних лиманних і морських донних відкладів у районі Дніпро-Бугського лиману, підводної частини Кінбурнської коси і Ягорлицкої затоки північно-західного шельфу Чорного моря. На основі вивчення гідравлічної розмірності відкладів, побудована модель умов осадкоутворення. Пропонована модель представляє собою основу для відтворення більш ємної моделі процесу формування донних відкладів.