ДАЙКОВІ ПОРОДИ БЕХІНСЬКОГО БЛОКУ СКЛАДЧАСТОГО ФУНДАМЕНТУ КОРОСТЕНСЬКОГО ПЛУТОНУ - Омельченко, А.; Митрохин, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Вивчено умови залягання та петрографічні особливості базитових дайок Бехінського блоку. Встановлено, що досліджувані базитові дайки представлені щонайменше трьома віковими групами. Найбільш древніми є дайки метадіабазів, які віднесені до осницького комплексу. Дещо молодшими є мікрогабро дайкової фази коростенського комплексу. Наймолодші дайки діабазів та діабазових порфіритів корелюються з посткоростенським дайковим комплексом.