ГІДРОГЕОХІМІЧНЕ НАВАНТАЖЕННЯ ХВОСТОСХОВИЩ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ (НА ПРИКЛАДІ КРИВОРІЗЬКОГО РУДНОГО РЕГІОНУ) - Криворучкіна, О.; Терещенко, С.; Байсарович, І.; Коржнев, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Наведено результати дослідження гідрогеохімічного стану територій, що знаходяться під техногенним впливом хвостосховищ Криворізького рудного регіону. Основними об'єктами, які визначають гідрогеохімічний стан району, є шахтні та кар'єрні води, хвостосховища, ставки-накопичувачі, річки Інгулець та Саксагань, водоносні горизонти кайнозою.