ПСЕВДОКОНГЛОМЕРАТИ ТЕТЕРІВСЬКОЇ СЕРІЇ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА (ЗА ДАНИМИ ТЕКТОНОФАЦІАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ) - Лукієнко, О.; Янченко, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
В статті викладено результати тектонофіальних досліджень конгломератоподібних порід тетерівській серії (палеопротерозой) на Українському щиті. Приведено обґрунтування дислокаційного походження цих порід. Розглянуто їх текстурні особливості, фізичні умови та механізми формування.