НАГРОМАДЖЕННЯ МАГНІТНОГО ЗАБРУДНЕННЯ І ВАЖКИХ МЕТАЛІВ У ГРУНТАХ І РОСЛИННОМУ ПОКРИВІ МІСТА КИЄВА - Бондар, К.; Самчук, А.; Стахів, І.; Слободяник, І. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Досліджена магнітна сприйнятливість ґрунтів, кори дерев і листя з території Київської міської агломерації. Виявлені значущі кореляційні зв'язки магнітної сприйнятливості ґрунтів з вмістом нікелю, свинцю, міді та цинку. Простежена тенденція до зростання магнітної сприйнятливості листя за рахунок аеротехногенних випадінь.