ГЛОБАЛЬНІ ПОТРЕБИ ЕКОНОМІК КРАЇН У РОЗВІДЦІ НАДРОВИХ РЕСУРСІВ - Бодюк, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Проведено аналіз публікацій з проблем використання надр. Дано визначення понятійного апарату глобальних потреб економік країн у корисних копалинах. Обґрунтовано поняття глобалізації потреб у геологорозвідці в широкому і вузькому значеннях. Визначено дослідження які актуальні для економічної геології у світовому масштабі динаміки і структури потреб економік країн.