ВИБІР СПОСОБУ ОБЛІКУ ЕФЕКТУ МАТРИЦІ В РЕНТГЕНОРАДІОМЕТРИЧНОМУ МЕТОДІ АНАЛІЗУ РУД КОЛЬОРОВИХ МЕТАЛІВ - Єфіменко, С.; Рева, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглянуто спосіб спектральних відношень, що дозволяє врахувати вплив речовинного складу наповнювача на результати радіометричного аналізу руд багатокомпонентних родовищ кольорових металів.