ШИРОКОМАСШТАБНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ЛІТОГЕОХІМІЧНИХ ПОШУКІВ УРАНОВИХ РОДОВИЩ НА ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ПЛОЩІ - Макаренко, М.; Карли, В.; Степанюк, М.; Коляда, В.; Паталаха, М.; Купенко, І.; Гурин, О.; Корнієнко, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
У статті дається характеристика геологічної будови Хмільницької площі, перспективної на виявлення уранових родовищ жильно-штокверкового типу. Використання вперше в Україні широко-масштабних літогеохімічних пошуків на основі підгрунтової геохімічної зйомки з опробовуванням репрезентативного прошарку грунтів на уран дозволило дати загальну оцінку плоші та визначати зони (ділянки) перспективні на виявлення уранових родовищ.