ОБГРУНТУВАННЯ ЕТАПУ ВИКОРИСТАННЯ НАДР ЗАХІДНОГО ДОНБАСУ ЗА РЕСУРСНИМИ ТА ГЕОЛОГО-ЕКОЛОГІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ - Захарій, Н.; Курило, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглядаються проблеми процесів виснаження надр на прикладі регіону Західного Донбасу. Співставляються екологогеологічні та геолого-економічні показники інтенсивної експлуатації родовищ корисних копалин. Визначено, що досліджуваний регіон знаходиться на етапі інтенсивного використання, а за еколого-геологічними характеристиками має ознаки етапу виснаження.