ВНУТРІШНЯ БУДОВА ТА ХІМІЧНИЙ СКЛАД ГОЛОВНИХ ПОРОДОУТВОРЮВАЛЬНИХ МІНЕРАЛІВ МУХАРІВСЬКОГО ГРАНІТНОГО МАСИВУ ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА - Бубнова, О.; Андреєв, О.; Павлов, Г. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Проаналізовано зміни хімічного складу мегакристалів польових шпатів та біотиту мухарівського граніту (північнозахідної частини Українського щита). Встановлена багатоетапність процесу постмагматичного перетворення породотворних мінералів, що відбувався в широкому температурному діапазоні від амфіболітової до епідот-амфіболітової фацій.