ГОРЛІВСЬКИЙ ХІМІЧНИЙ ЗАВОД ЯК ВОГНИЩЕ ТЕХНОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ - Кураєва, І.; Самчук, А.; Яковенко, О.; Кисельов, М.; Філатов, В.; Дуброва, Н.; Войтюк, Ю. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Досліджено промислові відходи виробництва Горлівського хімічного заводу на вміст елементів-полютантів, а також встановлено закономірності розподілу важких металів у ґрунтах поблизу сховищ відходів.