РЕГІОНАЛЬНІ АСПЕКТИ ГЕОЛОГО-ЕКОНОМІЧНОЇ ОЦІНКИ НЕМЕТАЛІЧНИХ КОРИСНИХ КОПАЛИН - Жикаляк, М.; Чиж, В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Реалізація програм сталого розвитку промислових регіонів України вимагає значного збільшення запасів високоліквідних неметалічних корисних копалин з метою створення енергозберігаючої та екологічно чистої продукції з новими споживчими властивостями.