"ІДЕЯ ЄДНОСТІ ЛЮДСТВА" КОНЦЕПЦІЇ НООСФЕРОГЕНЕЗУ В.І. ВЕРНАДСЬКОГО В КОНТЕКСТІ ФІЛОСОФСЬКОГО ДИСКУРСУ ХХ СТОЛІТТЯ - Вілков, В.; Погорілий, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
У статті запропоновано аналіз засадничих епістемологічних, філософських та політико-ідеологічних приписів інтерпретації В.І. Вернадським ідеї єдності людства.