РОСТИСЛАВ СЕРГІЙОВИЧ ФУРДУЙ – ЕНТУЗІАСТ ГЕОЛОГІЧНОЇ СПРАВИ - Грищук, П.; Вакуленко, О.; Козіонова, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
У статті висвітлено виробничу, наукову, викладацьку та музейну діяльність кандидата геолого-мінералогічних наук Ростислава Сергійовича Фурдуя, більша частина якої була пов'язана з геологічним факультетом Київського університету. Авторами використано власні враження та численні матеріали про Р.С. Фурдуя, що характеризують його плідне виробниче, педагогічне та наукове життя, особисті уподобання та захоплення. У статті описаний навчально-науковий та творчий доробок Ростислава Фурдуя, у тому числі, унікальні розробки цього фахівця в Геологічному музеї, виконані впродовж 2002-2012 рр. Виокремлено основні етапи життєвого шляху видатної людини, проаналізовано його внесок у навчальнопізнавальний процес на геологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Keywords: Ростислав Сергійович Фурдуй; Київський національний університет імені Тараса Шевченка; геологічний факультет; Геологічний музей; геолог; строматоліти; палеонтолог; уфолог; музейні розробки