РЕЗУЛЬТАТИ ГЕОФІЗИЧНОГО МОНІТОРИНГУ РОЗРОБЛЕННЯ ГОРИЗОНТУ ПК-2 ПІДКИРМАКІНСЬКОЇ СВІТИ РОДОВИЩА НАФТИ ДАШЛАРИ - Гахраманли, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Присвячено вивченню поточного стану розроблення другого горизонту Підкирмакінської світи (ПК-2) продуктивної товщі (ПТ) родовища нафти Дашлари, що перебуває більш ніж у 60-річній експлуатації. Наведено результати вивчення методом комплексної площинної інтерпретації даних геофізичних досліджень свердловин та геолого-промислової інформації. Описано тривимірні геомоделі, побудовані за петрофізичними параметрами, отриманими після інтерпретації матеріалів геофізичних і геолого-промислових даних за програмою DV Seys Geo. Представлено результати аналізу стану водного впливу, узагальнено значення коефіцієнта нафтонасиченості при бурінні свердловин, розраховано значення коефіцієнта поточної нафтонасиченості з урахуванням відбору нафти, наведено результати вивчення методом імпульсного нейтрон-нейтронного каротажу характеру насичення колекторів у розрізі видобувних свердловин по горизонту ПК-2 ПТ родовища Дашлари.
Keywords: родовище; горизонт; колектор; дослідження; розроблення; площа; інтерпретація; пористість; нафтонасиченість; геомодель