МУАСАНІТ ІЗ ВУЛКАНОГЕННИХ ПОРІД ПЕРВОМАЙСЬКОЇ ТРУБКИ ВИБУХУ В ПІВНІЧНОМУ КРИВОРІЖЖІ - ВЕЛІКАНОВ, Ю.Ф.; ВЕЛІКАНОВА, О.Ю.; НОЖЕНКО, О.В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Знахідка муасаніту в асоціації з іншими мінералами – супутниками алмазів є важливою пошуковою ознакою, за аналогією з кімберлітами Східно-Сибірської платформи, що підтверджує наявність у Північному Криворіжжі трубок вибуху кімберлітового типу.