ПРОГНОЗУВАННЯ ПОШУКІВ УРАНОВОГО ЗРУДЕНІННЯ В ПІВДЕННО-ЗАХІДНІЙ ЧАСТИНІ УКРАЇНСЬКОГО ЩИТА НА ОСНОВІ ВОДНО-ГЕЛІЄВИХ ЗЙОМОК - КОВАЛЬ, В.Б.; ДИМИТРОВ, Г.Х.; МАКАРЕНКО, М.М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Проаналізовано результати водно-гелієвих зйомок, проведених у південно-західній частині Українського щита. Установлено просторовий збіг підвищеної концентрації гелію із зонами уранової мінералізації та ділянками золоторудних проявів. Вивчення кількісного зв’язку масштабів ураноносності та інтенсивності гелієвих аномалій показало, що між цими параметрами існує кореляційний зв’язок. За допомогою водно-гелієвої зйомки можна отримати додаткові матеріали, що характеризують приуроченість уранового зруденіння до повних структур, і намітити потенційно ураноносні площі.