ОСНОВНІ ЕТАПИ ТЕКТОНІЧНОЇ АКТИВІЗАЦІЇ СТРУКТУР КРИСТАЛІЧНОГО ФУНДАМЕНТУ Й ОСАДОВОГО ЧОХЛА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ В ПОСТКАРЕЛЬСЬКИЙ ЧАС - МІХНИЦЬКА, Т.П.; РЯБЕНКО, В.А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
За результатами досліджень в історії геологічного розвитку платформної частини території України виділено декілька основних етапів, які характеризуються великою насиченістю геологічними подіями і високою продуктивністю на корисні копалини.