ПЕРЕДУМОВИ ТА ОСНОВНІ АСПЕКТИ СТВОРЕННЯ ПІДСИСТЕМИ АНАЛІЗУ ГЕОЛОГІЧНОГО СЕРЕДОВИЩА ДЛЯ ГЕОГРАФІЧНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ МАГІСТРАЛЬНИХ ТРУБОПРОВОДІВ - ІВАНІК, О. М.; МИХАЙЛЕНКО, А. Г.; ШЕВЧУК, В. В. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2004)
Розглянуто проблеми створення підсистеми аналізу геологічного середовища для ГІС магістральних трубопроводів. Показано, що методичною основою аналізу геологічного середовища має стати комплексна інтегральна оцінка умов геологічного середовища зі створенням та дослідженням низки аналітичних блоків. Основним інструментальним методом підсистеми аналізу геологічного середовища ГІС МТ є метод створення й актуалізації картографічних моделей, що описують геологічне середовище та його зміну у просторі і часі.