ІНЖЕНЕРНО-ГЕОЛОГІЧНІ УМОВИ ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА В МЕЖАХ ЛІВОБЕРЕЖЖЯ В М. КИЄВІ (НА ПРИКЛАДІ ЖИЛМАСИВУ ТРОЄЩИНА) - ГОЛУБ, В. П. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія, 2025)
Розглядаються інженерно-геологічні умови будівництва, що існують на лівому березі Дніпра в м.Києві. Зроблено узагальнений висновок про геологію та гідрогеологію району. Наведено методику виконання інженерно-геологічних робіт, виділено інженерно-геологічні елементи, які в цілому присутні в районі. Зроблено висновок про інженерно-геологічні умови та про умови виникнення небезпечних інженерно-геологічних явищ. Рекомендовано тип фундаменту та обґрунтовано ці рекомендації.